Fika

Nu har jag faktiskt bestämt mig för att det är ok att fika på kalas, vilket känns bra. Känns konstigt, men det känns ändå smart att fika under tiden man går ner i vikt så att man inte går upp i vikt efter att man har gått ner det man vill. Godis är också ok nu, EN gång i veckan under förutsättning att jag redan har tränat minst 4 gånger under veckan under minst en timme per gång.

Tack alla ni som ger mig peppande kommentarer när ni träffar mig eller här på bloggen. Det hjälper verkligen. Tror jag ska fota lite för att se lite före och efter bilder... :)

Vikt

Veckans viktnegång: -0,8kg
Total viktnedgång: -7,3kg


Armhävningar

YEEEEEEEEEEEES!
Efter drygt två års tid kan jag nu göra armhävningar igen. Handen är nu så pass bra, hoppas bara det håller i sig... :)

LYCKA! :D

träning

Är åter på banan igen med träning efter två väligt tveksamma veckor. Igår blev det hagagymmet en dryg timme. Idag åkte jag och Emma iväg och tränade på eyragymmet, detta också en dryg timme. Kvällen avslutades med ett innebandypass på 1,5h- det blev riktigt mycket spring (iaf till en början). Så har det även blivit bestämt iag att jag ska springa vårruset, så nu är det väl dags att börja löpträna lite inför det. Känner mig peppad!!! :)

Ett kvarts sekel

Ja, igår fyllde jag 25år så hela helgen har bestått av kalasande. Fredagen tog jag och Lale en lugn kväll, köpte skräpmat och mådde gott. Tidigare under kvällen tog jag och Caisa en välbehövlig promenad.

Lördagen var det kalas för släkten. Dagen började dock med ett besök på gustavsvik, med bad och stoj tillsammans med Lale, Andreas, Agnes, Hedvig och Hjalmar. Sen åkte jag och Lale hem och ordnade med det sista inför kalaset. Sedan dök fam. Rydbrink, fam. svensson och Kent upp, vi åt lite smörgåstårta och fika (eller jag hoppade fikat och åt smörgåstårta och fruktsallad istället) Detta år hade vi skippat en vanlig tårta och hade istället fruktsallad, glass och lite kakor. Jag fick en blomma, matlåda, goodie bag, presentkort på: relaxen, en timme på golfrangen, lek och buslandet, boda borg, 30min massage, tre trätters middag på stora örebro och presentkort på sf bio. Så nu är det bara att ni hojtar till om ni vill haka på och hitta på något av dessa saker... :)  

Söndagen fick jag skönsång och frukost på sängen av min käre make. Av honom fick jag ett par nya tränings innedojjor och ett nytt gymkort! Perfekt! :) Mamma, nettan, mormor och Karin hade skickat paket så dom passade jag också på att öppna där på morgonen. Det innehöll träningskläder, två böcker, presentkort på interflora, presentkort på ett frisörbesök och en "luck of the Irish" glasboll. Vi tog oss sedan en sväng ut till marieberg och kollade efter de nya träningsskorna åt mig. Hittade ett par på xxl sport, men de fanns inte i min storlek.. :( Jag bestämde mig för att jag skulle ha dom, fanns dom inte där så fick vi väl beställa dom från internet. Lale letade febrilt på internet och tillslut hittade han dom på xxl sport i bromma så Andreas ska få åka och hämta dom åt mig. :) 

Senare på kvällen så hade vi bjudit lite vänner så det blev fika och smörgåstårta är också. Det blev över rätt mkt smörgåstårta så Lale fick ta med till sitt jobb och bjuda på det som var kvar. Jag ska ju jobba som koordinator idag annars hade jag tagit med till mitt jobb istället. Av vännerna fick jag ett ljusfat med ljus(eller kakfat, beroende på vad man sen vill använda det till), örhängen, presentkort på Marieberg, en handduk, en ljuslykta, skumbad, badsalt, ljus, sos väska och tulpaner. Sedan tidigare har jag fått ett presentkort på marieberg av mina syskon också så det blir perfekt. :)

Har verkligen blivit uppvaktad! Jag har haft en supermysig helg! Tack alla ni som var med och förgyllde den!

vikt

Det är helt klart konstaterat nu att jag INTE klarar av att träna utan gymmet. Har endast simmat en gång denna vecka och gått en långpromenad= INTE ok! Viktuppdateringen för denna vecka är därför INTE heller ok!! Är både arg och besviken på mig själv över denna vikt.

Veckans viktförändring: +0,1kg!!!!!!!!!
Total viktförändring: -6,5kg

Till Lale

Detta inlägg vill jag tillägna min fantastiska man.

Tack för att du älskar mig och står ut med med mig, trots....

*Att köket ser ut som ett bombnedslag efter att jag har bakat
*Att jag aldrig kan begränsa mig
*Att jag inte dammsuger eller bäddar sängen
*Att jag är en besserwisser
*Att jag kör som en biltjuv
*Att jag gråter när jag kollar på extreme home makeover
*Att jag har så taskigt morgonhumör
*Att jag klagar så fort jag har ont eller har träningsvärk
*Att jag pratar först och tänker sen
*Att jag är spontan
*Att jag är en tidsoptimist
*Att jag har en otränad kropp
*Att jag är en arbetsnarkoman
*Att jag är en riktig virrpanna
*Att jag väcker dig när jag går och lägger mig, bara för att säga att jag älskar dig...

Du är helt underbar, jag är så glad att jag får spendera mitt liv med dig.  



Amor vincit omnia- Kärleken övervinner allt


Lediga onsdagen

Åh, idag har jag en härligt ledig onsdag. Känns helt underbart. Planen för dagen är att städa, baka och träna. Känns ju inte helt ouppnåeligt. Hittils har jag (i månsdags) bakat kolakakor, havrekakor och en sockerkaka. Vad det blir för fika bakat idag har jag inte bestämt mig för än. Dock är jag supernöjd över att jag inte har smakat verken smet eller det jag har bakat. Det brukar jag alltid göra, man vill ju liksom veta hur det smakar innan man bjuder på det. Men denna gång blir det inte så, så det är på egen risk som ni fikar... ;)

Igår var jag på biblioteket, det var verkligen år och dagar sedan jag var där senast. Jag lånade iaf 4 böcker om träning och en bok om mindfullness. Jag tror jag behöver läsa alla dessa. Mitt gymkort har ju gått ut nu och jag är i valet och kvalet om jag ska köpa ett nytt eller om jag ska försöka träna ute mer istället. Jag tycker ju att det är skönt med friskluft, men frågan är hur långt det räcker. Förra veckan blev det inte så mkt träning, endast 4 gånger, skulle vara nöjd om jag tränade 6ggr/vecka. Tror att jag behöver det just nu för att fortsätta gå ner i vikt, sen tror jag att det kan mattas av efter det. Sen vet jag att jag måste lära mig att leva mer i "nuet", därför ska jag ta och läsa den där mindfullness boken. Genom att läsa en så ska man lära sig vägar till medveten närvaro. Det är rätt ofta jag sitter och gör åtminstonde två saker samtidigt. Kanske kan man bli klok och vältränad med åren, nu är jag ju snart 25, så jag börjar ju ha ett par år på nacken.. ;)

Imorgon är jag också ledig, eller kanske, jag har inte bestämt mig än. Jag har tagit komp, men kanske åker iväg och jobbar iaf, annars blir det så länge innan jag är på jobbet igen. Jag ska nämligen gå som koordinator på fredag, måndag och tisdag. Jag ska testa att jobba 100%, det känns skönt och kul. Men då känner jag också att jag blir borta så länge från HSE, en hel vecka, så därför kanske jag drar och jobbar imorgon iaf.




Vikt

Nu har det varit dåligt med uppdateringar här. Vägde mig dock i söndags, så uppdateringen kommer nu. Känns skönt för mig att ha min uppdatering av vikten här. Det ger mig liksom en extra sporre till att prestera. Känns ju liksom inte kul att visa att man har gått upp, eller inte gått ner något alls.

Söndagens vikt: -0,6kg
Total viktnedgång: -6,6kg

Planeringsdagar

Har varit iväg med jobbet på två planeringsdagar i Åkerby. Känns skönt att komma därifrån och känna att man har mer struktur och begränsningar i sitt jobb. Sen får vi väl se vart allt tar vägen i slutändan. Har diskuterat lite om ett annat jobb som jag har sökt, men det är inte helt klart vad som blir där. Skulle kännas skönt att provjobba är och känns om det beror på mig eller om det bara är arbetsplatsen som är problemet. Jag tror att min arbetsplats är problemet, jag vill iaf tro det. Då menar jag inte att jag inte gillar patientkontakten, för den älskar jag. Jag gillar också mina arbetskamrater skarpt. Det jag inte gillar är att det är så rörigt, att det inte finns så mkt rutin och struktur, men jag tror vår nya chef kan lösa det problemet, frågan är bara om jag orkar vara är under den omorganisationen...

När vi var på åkerby så bjöds det som vanligt på "konferensgodis", vilket jag struntade helt i att ta. Det obligatoriska fikat hoppade jag också över och sen, det jag nog är mest stolt över, är att jag även skippade efterrätten på trerättersmiddagen. :) Känns skönt att hålla sig borta från det. Dessutom så passade jag på att träna, när vi hade lite fritid. OCH så skippade jag alkoholen. Måste säga att det kändes lite trist att inte sitta och dricka vin med de andra, men såhär efteråt känns det bra. Nog med skryt om mig själv nu. :) jag bara måste skriva av mig om att jag faktiskt är stolt över mig själv för detta. 

Torsdagen drog jag iväg på innebandy, hade inte tänkt åka, men när Mikaela ringde och frågade om jag inte skulle dit och frågade om vi skulle ta sällskap dit, så kunde jag inte stå emot. Sen är det ju alltid kul när man väl kommer dit, det är bara att jag är så lat där vi kl 20 på kvällen när det börjar. Får se till att bättra mig på att dra iväg.

Idag blir det nog att åka lite skridskor med gubben på allmänhetens åkning, så är det någon som vill haka på, hör av er :)

Ambulans

Åh vad jag idag skulle ha velat jobba på ambulansen i Älvsbyn. Massor med trafikolyckor, vilket självklart är jättetrist för de drabbade, men jag skulle ju gärna vara och jobba där då. Få hjälpa till liksom, hoppas det slutar bra för alla inblanade. Jag kan verkligen sakna ambulansjobbet, blir förhoppningsvis lite jobb är i sommar, beroende på hur min semester i sommar ser ut. Jag är iaf redan tillfrågan om jag vill jobba lite där i sommar. :D Jag fullkomligt ÄLSKAR de kickar man kan få av att ha hjälpt någon, att få hjälpa dem i deras svåra stunder, det känns helt underbart.

Det som då är det trista för mig i detta är att jag idag var hos läkaren och blir fortsatt sjukskriven 50% tom den 28e feb. Sen hoppas jag komma upp i heltid igen, dock vet jag inte om det blir på det jobbet jag har idag eller om det blir något annat jobb.

Har gjort dagens goda gärning och lämnat blod, alla som kan borde göra det enligt min mening. Jag tänker bara på något som jag läste en gång, där en kvinna förlorade massor med blod och mannen tyckte att det var änglar som hade lämnat blod. Att man kunde rädda liv med små påsar av blod som dessa fina människor hade lämnat. Så gör gärna en insats och lämna blod!


Viktuppdatering

Uppatering av vikten för förra veckan fick bli idag måndag, istället för söndagen då jag var borta.
Känns sååååå skönt att få en större viktnedgång denna vecka eftersom de två före denna vecka har legat under 1kg. Jag vill att det ska vara MINST -1kg per vecka. Sen vet jag ju att vissa veckor går man ner mindre och andra mer, men ändå. Så nu har jag gått ner 6kg på 5 veckor, det känns ok.. :)

Veckans viktminskning: -1,8kg
Total viktminskning: -6kg


Söndag

Ingen viktuppdatering denna vecka eftersom helgen, för min del, har spenderats hos fam. Eriksson i Mellerud. Mycket trevligt. Lales helg har spendderats i Sälen, med bl.a. skidåkning och skoterkörning. Jag är inte alls avis, eller så MASSOR! Jag vill också åka skidor och köra skoter.

Denna vecka har haft både toppar och dalar. Har varit så less på mycket. Jobbet är mycket rörigt, det är liksom för mycket rullians på personal. Det blir så svårt att få en stabilitet. Jag har så svårt att bara koncentrera mig på att jobba när det är rörigt runtom. Så jag får se om jag kommer att fortsätta där eller inte. Jag tror det bästa skulle vara att ha tjänstledigt ett halvår och sen komma tillbaka för då tror jag det har stabiliserat sig en hel del. Men vi får ävl se vart det tar vägen.

Har varit dåligt med träning denna vecka. Endast två gånger, men det blir nog en liten löprunda ikväll, ska bli riktigt skönt. Nästa vecka blir det ordning på torpet igen.. :)

Till veckan verkar det bli fullt upp jag ska nämligen: Lämna blod, träffa läkaren, lämna in bilen, hämta hyrbil, kastrera tuff (eller iaf lämna han hos veterinären som kastrerar honom), blir borta både onsdag och torsdag då vi har planeringsdagar med jobbet (vi får inget lyxigt som kickoff i sälen -dagar, men vi få iaf åka till Åkerby och sedan sova över).

Nu ska jag kolla om min bättre hälft snart kommer hem eller om jag ska handla mat utan honom.


RSS 2.0